Historie

Ideen om å ha en konkurranseform som dette i Røldal, ble i 2000 utviklet av Pelle Gangeskar og Bettina Gavoll-Hansen. Grunntanken bak var å få flere av landets skikjørere til å se hva Røldal har å by på, i tillegg til at vi ønsket å “gi noe tilbake” til skisenteret og overnattingsstedene ettersom de har vist oss en gjestmildhet og service som det står respekt av!

2001

Bettina og Pelle arrangerer tidenes første Røldal Freeride Challenge. Men stor suksess utan skader og glede for miljøet! Dermed var det bare å begynne planleggingen av neste års arrangement! Kongen av Røldal ble dette året Per Mundhjeld.

2002

Bettina og Pelle arrangerer nok et år med RFC. Det kommer fleire nasjonaliteter til den lille bygda på vestlandet. Arrangementet får også sin konge i år, en svenske: Kaj Zackrisson.

2003

Bettina, Pelle og Lars arrangerer det 3. arrangementet. Vi har den største premiesummen i RFCs historie, men dette året vil ikke værgudene være med oss. Finalen må avlyses på grunn av førefall og 15 m per sek og snøvær på start. Dermed teller kvalifiseringens resultater og kongen av Røldal blir dette året Jon Håvard Grøgaard.

2004

Bettina arrangerer dette året RFC. Pelle skal øke familien og Lars har alt for mye å gjøre med jobben. Arrangementet får igjen været med seg på sin side og blir nok en suksess for Røldal og RFC. Libresse jentefond og Solofondet er dette året med på å støtte arrangementet. Kongen av Røldal dette året blir Per Mundhjeld.

2005

Bettina arrangerer RFC. Har med seg en utrolig gjeng med venner som hjelper til. Even bistår Bettina under arrangementet. En perfekt gjennomføring av 3 dagers arrangement for første gang. Prekvalifisering, kvalifisering og finale i kongevær og ikke minst publikumsrekord! Røldal Skisenter, Røldal Reiselivslag og Røldal Næringsfond er dette året også med for første gang med stor støtte! RFC takker for det! Anne mottar pris for medarbeider gjennom 5 år og Kongen av Røldal blir dette året Erik Aalde.

2006

Bettina har startet planleggingen …

 

More to come …